Lytse Geast
Groot Harleytreffen op 'e Lytse Geast

In het laatste weekend van september werd de Lytse Geast bevolkt door een leger motorrijders. Op deze dagen werd het "Harley Barren" georganiseerd door de Harley Davidson Club, afdeling Fryslân. Het Barren van dit jaar was de afsluiting van het Alvestêde Harley Barren, dat ieder jaar in de buurt van een van de elf steden plaatsvindt. De afsluitende stad was Leeuwarden en daarom was het kamp opgeslagen naast de boerderij van Durk en Tryntsje Castelein.

Op vrijdag 26 september kwamen de eerste motorrijders en stonden er al honderd tentjes op het land. 's Avonds was het feest in de grote tent met muziek van Chickens Go Mad. Op zaterdag kwam de grote meute uit alle hoeken van het land en groeide het aantal tot ruim driehonderd. Je hoorde constant de specifieke Harley motorgeluiden op 'e Lytse Geast. Er werd die middag een leuke tocht gereden, waarbij de eigenaar van het land waarop het kamp is, mee mag. Dit buitenkansje greep Tryntsje met beide handen aan. Ze heeft een fantastische middag gehad. 's Avonds traden er twee groepen op in de tent: "Mink" en "Junkyard Dogs".

Zondags na het ontbijt werden alle spullen weer op de motor geladen en keerden allen ronkend huiswaarts. Dit was het einde van een "Bjusterbaarlik moai Barren."

Jansjet de Vries

Foto's zijn genomen door Jansjet de Vries


->Terug


© Truus de Vries