Lytse Geast

Jansjet krijgt een lintje

Woensdagochtend 26 april heeft Jansjet een lintje gekregen. Met een smoes werd Jansjet meegelokt: een gezellig vrouwendagje met de schoondochters Hinke en Jellinda, de beide kleindochters en dochter Truus. Ze zouden ze lekker hightea gaan doen in het Smelnehūs in Drachten. Truus zou met de bus komen. Maar, zo ging de smoes, vanwege de vakantiedienstregeling reed de bus niet verder dan Burgum. Balen! Truus checkte nog bij de schoonzussen of er echt geen plek was in de auto. Nou, nee dus...wat nu?

Truus kon zich vaag herinneren dat er in Burgum wel een restaurant was, maar ze wist de naam niet meer. "De Pleats", zei Jansjet tegen de beide schoondochters. Prima, daar besloten ze dan maar naartoe te gaan. Jansjet wist gelukkig de route en loodste schoonzus Hinke keurig naar het restaurant toe. Binnengekomen vroegen de ontvangstdames: "Komme jo foar in spesjale gelegenheid?" "Nee hear," zei Jansjet, "wy komme gewoan foar in bakje kofje!" Nou, dat heeft ze geweten. Toen ze de zaal in liep, was Lammert daar ineens! En haar zonen Pieter en Date! En nog veel meer bekenden!

Je kunt Jansjet haar reactie terugkijken en ook de toespraak door burgemeester Jeroen Gebben. Hij eindigde met de woorden: "Se is der stil fan, en der waard fuort sein: 'Dat bart net sa faak!'"

Op 29 april is Jansjet op RTV Kanaal30 geweest. Hier kun je de beide delen van het interview terugluisteren: deel 1 en deel 2.

Met dank aan Dorpsbelang Tytsjerk en Dorpskrant Yn 'e Line voor het organiseren!

jansjet de vries Foto: Date de Vries