Lytse Geast

Op zoek naar de paaseieren!!

Op 19 maart was er paaseieren zoeken bij Ritske en Yfke Kooi van 10.00 tot 12.00. Er was koffie en cake voor de ouders die de kinderen brachten of die bleven. Om half 10 hebben wij, Ytsje, Marja en Yfke, alles klaargezet, zodat de 16 kinderen alvast aan tafel konden gaan zitten.

Ik had paasbakjes getimmerd die ze moesten beschilderen. Ze waren zo enthousiast, creatief en druk bezig, hartstikke leuk. Ook waren er nepeieren die ze konden verven. Toen ze daarmee klaar waren, moest het drogen en kregen ze drinken, koekje en een snoepje. Ondertussen hadden Yfke en ik de (paas)eieren buiten in het gras verstopt. De kinderen de jassen aan - het was toch nog wel wat frisjes - en naar buiten om te zoeken. Prachtig, al rennend en zoekend waren die eieren snel gevonden, dus Ritske om nieuwe chocolade-eitjes en die ook nog maar verstruid. Daarna weer naar binnen om het paasbakje verder op te pimpen met bloemmetjes, stickers e.d.

Nog wat stro erin voor de eieren en een paashaasje en chocoladelolly voor mee naar huis. Het resultaat was prachtig, wat een kunstwerken hebben ze gemaakt! Het was een gezellig en mooie morgen.

Ytsje Algra


De foto's zijn genomen door Sonja Scheffer: