Lytse Geast
Dertig jaar bestaan: het feest

In de zomer van 2004 heeft de buurtvereniging (wel en wee) haar 30-jarig jubileum gevierd. Dit deden ze door een dag te organiseren, waarbij de buurtleden met allerlei nieuwe dingen kennis konden maken. Zo was er een excursie in de Casteleinskooi (eendenkooi, voor meer foto's van de eendenkooi, klik hier):Verder hadden veel bedrijven open huis. Zo konden de mensen naar Nanda Trouw, die een handboekbinderij heeft, ze konden naar Hoekstra Flowers om een voorlichting over lelieteelt te krijgen, ze konden naar Haye en Fokje van der Meer, waar een voorlichting werd gegeven over voeding en cosmetica. Daarnaast was er een theetuin en bovendien een springkussen voor de kinderen bij de Henk en Greetje Castelein. Ondertussen konden de mensen naar het huis van Johan en Giny Bastiaans om een keukenconcertje bij te wonen. Dit concert werd gegeven door Adri de Boer en Truus de Vries die de muziek verzorgden en Giny Bastiaans de haar eigen gedichten voorlas.Het slot van de avond bestond uit een barbeque bij Durk en Tryntsje Castelein, onder het genot van een optreden van een jazzband, waar buurtgenoot Gerrit van der Sar deel van uitmaakt.

Deze dag is georgeniseerd door Giny Bastiaans, Tryntsje Castelein, Margré Mulder en Klazien Ouwehand; een dag die de buurtbewoners dichterbij elkaar heeft gebracht.

Bekijk hier het krantenartikel wat naar aanleiding van dit feest in het blad 'Actief' heeft gestaan. Tot slot kunt u hier een gedicht (geschreven door Jansjet de Vries; bewoonster van de Lytse Geast) lezen, wat tevens naar aanleiding van dit feest is geschreven.

De uitspraak van Klazien Ouwehand na afloop van dit feest was: 'Waar een kleine plaats groot in kan zijn'; een toepasselijke uitspraak, die voor veel meer dingen van de Lytse Geast op gaat....->Terug


Truus de Vries